8 Tips om het meeste uit jouw LinkedIn profiel te halen

Oude opdracht afgerond of misschien wel ontslagen? Hoe nu verder? Vaak hoor je dat mensen gaan solliciteren via de verschillende vacaturesites of hun LinkedIn profiel weer bijwerken. Maar wat kun je dan het beste doen? De werkervaring updaten en een nieuwe profiel foto toevoegen is bij de meeste bekend, maar er is nog zoveel meer mogelijk! Daarom helpen wij graag bij het optimaliseren van jouw LinkedIn profiel voor het vergroten van jouw kans op het vinden van jouw droombaan. 

 

De eerste indruk

De bekendste punten die je kan aanpakken op je LinkedIn profiel zorgen voor de eerste indruk die je achterlaat. Denk hierbij aan het introductiegedeelte van je profiel. Dit is het bovenste gedeelte van je profiel en is het eerste wat jouw potentiële werkgever zal zien wanneer hij jouw profiel bezoekt. Binnen dit onderdeel kun je de volgende onderdelen aanpassen:

  • Naam
  • Profielfoto
  • Kopregel
  • Huidige functie
  • Opleiding
  • Locatie
  • Branche
  • Open to work / Hiring

 

Stel je voor: je ontmoet een nieuw persoon en hij loopt er onverzorgd bij en geeft je een slappe handdruk. Wat is dan jouw eerste indruk? Precies, dat wil je niet ;). Hetzelfde effect kan je profiel veroorzaken, kortom voorkom dit. Zorg dat je een profielfoto hebt waarop je naar de camera kijkt en een oprechte lach laat zien. En trek voor de foto kleding aan die aansluit bij de branche waarin je werkt. Dit hoeft dus niet altijd "strak in pak" te zijn. Ga alleen op de foto, bewaar de foto's met vrienden, kinderen en je geliefde biertje voor Facebook of Instagram ;).

Zorg er tevens voor dat je in de kopregel informatie verwerkt die interessant kan zijn voor je toekomstige werkgever. Bijvoorbeeld wie je als persoon bent, waarin je gespecialiseerd bent en wat jouw talenten zijn of hoe je te bereiken bent. Met persoonlijke informatie maak je onderscheid en zal je beter onthouden worden.

 

Aanbevelingen

Een aanbeveling is kortgezegd een review over jou als persoon. Binnen LinkedIn is het mogelijk om aanbevelingen te ontvangen van eerstegraads connecties. Hiervoor moet je zelf via LinkedIn een aanvraag sturen naar een connectie. 

Wanneer je een aanbeveling hebt ontvangen van een connectie kan je ervoor kiezen om deze te verbergen op je profiel. Dit kan je bijvoorbeeld doen wanneer deze te negatief is, waardoor het vinden van jouw droombaan lastiger wordt. Een aanbeveling vragen doe je door naar het profiel van de persoon te gaan van wie je een aanbeveling zou willen hebben. Vervolgens klik je op meer en tot slot kies je verzoek tot aanbeveling.

 

Werkervaring 

Bij het toevoegen van een nieuwe werkervaring wordt de mogelijkheid gegeven voor het toevoegen van een titel, soort baan, bedrijfsnaam, locatie, datum, kopregel, bedrijfstak en de beschrijving. Op de beschrijving na kan er weinig mis gaan. Maar het is wel belangrijk dat hier de juiste informatie ingevuld wordt. Belangrijk hierbij is dat je bewust bent van het feit wat jouw toekomstig werkgever wil weten. Het beste kan je hier informatie in verwerken zoals je werkzaamheden die je hebt verricht binnen je functie en welke verantwoordelijkheden daarbij zaten. Op deze manier schets je een helder beeld van wat je hebt gedaan voor je toekomstig werkgever.  

 

Vaardigheden

Het hebben van vaardigheden in je LinkedIn profiel kan er voor zorgen dat jouw toekomstige werkgever eerder geneigd zal zijn om jou te benaderen omdat jij van te voren meer inzicht geeft in wat je kan. Zorgt dat je in ieder geval de vaardigheden die relevant zijn voor je droombaan zijn toegevoegd. 

 

LinkedIn Url

Er is een aanzienlijke kans dat jij wordt aangenomen via een ander kanaal dan LinkedIn. Er is dan een nog grotere kans dat jouw werkgever opzoek gaat naar wie je bent. Hij of zij kan dit doen door in google jouw naam in te voeren. Het is dan wel zo professioneel als je LinkedIn profiel bovenaan komt te staan omdat deze in de meeste gevallen professioneler is dan jouw Instagram of Facebook pagina. Je moet in dat geval je profiel optimaliseren voor de vindbaarheid in Google. Dit kan je voor een groot deel makkelijk regelen door je persoonlijke URL te claimen. Bij het aanmaken van een LinkedIn profiel krijg je een URL met een deel je eigen naam en voor een deel een code. Dit kan je aanpassen door op je profiel rechtsboven te klikken op 'openbare profiel en URL bewerken', vervolgens kan je onder het kopje 'aangepaste URL bewerken' je URL aanpassen naar wat je wil. 

 

Activiteiten

Binnen LinkedIn is op allerlei manieren mogelijk te laten zien hoe je over bepaalde onderwerpen denkt en welke onderwerpen je interesseren. Dit is ook één van de reden waarom LinkedIn is gecreëerd maar hou er wel rekening mee dat iedereen dat kan zien. Jouw politieke mening uiten op LinkedIn kan, maar er bestaat een kans dat dit jouw toekomstige werkgever afschrikt. Gebruik het in je voordeel!

 

Meer informatie?

Let's get in touch

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Inschrijven

Hire Impact gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close